Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90 Warning: The magic method QodeTwitterApi::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/qode-twitter-feed/lib/qode-twitter-api.php on line 91 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge-5/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge-5/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php:90) in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 706 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php:90) in /customers/e/4/7/folstadtakst.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 714 Tjenester - Velkommen til Folstad Takst
Tjenester - Velkommen til Folstad Takst
136
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-136,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge

 

Verdi og lånetakst

Rapporten utarbeides på grunnlag av takstmannens befaring og oppmåling av boligen. Rapporten inneholder en teknisk beskrivelse av boligen sammen med arealene som er beregnet på grunnlag av oppmålingen. Rapporten vil inneholde en enkel beskrivelse av vedlikeholdet av boligen, dog uten at det er gjort grundige undersøkelse av den tekniske tilstanden. Hovedformålet er å beregne eiendommens markedsverdi på takseringsdagen, hensyntatt beliggenhet, standard, størrelse, vedlikehold, eventuelle heftelser, bruksrettigheter, m.m. Verditakst er basert på en visuell besiktigelse av eiendommen.

Låneverdien er en forsiktig vurdert markedsverdi.

 

Det er verdt å merke seg at grundig teknisk analyse av boligen gjøres ved utarbeidelse av Boligsalgsrapport/tilstandsrapport.

 

Forhåndstakst

I motsetning til en verditakst som beskriver markedsverdi på eiendommen på takstdagen, beskriver en forhåndstakst en fremtidig verdi på eiendommen. Den fremtidige verdien baserer seg på at det utføres tiltak på eiendommen. Hva tiltaket går ut på vil fremgå av forhåndstaksten. Takstmannen vurderer ikke om tiltaket er gjennomførbart eller ikke.

Dersom tiltaket blir gjennomført som forutsatt, kan forhåndstaksten normalt konverteres over til en verditakst etter gjennomført tiltak.

 

Forenklet verdivurdering

Forenklet verdivurdering kan kun benyttes i forbindelse med finansiering av boligeiendommer. Verdivurderingen er et  rimeligere alternativ til  verdi- og lånetakst.

En forenklet verdivurdering må ikke forveksles med en verdi- og lånetakst, som er et mye mer omfattende dokument. Verdi- og lånetaksten inneholder en beskrivelse av bygningene og tomta, og arealmåling foretas mer detaljert.

Den forenklede verdivurderingen har en svært kortfattet beskrivelse, og arealet blir bare angitt som samlet bruksareal for hver bygning.  Det blir ikke skilt mellom primærareal eller sekundærareal.

Opplysninger innhentes av eier, og suppleres med elektronisk eiendomsregister. Byggesaksmappe i kommunen undersøkes ikke.

Jeg vil generelt anbefale en ordinær verdi- og lånetakst, men i enkelte tilfeller kan en forenklet verdivurdering være tilstrekkelig.

 

Tilstandsrapport 

En tilstandsrapport er en grundig og detaljert beskrivelse av bygningens status med hensyn til teknisk tilstand og vedlikehold. Den beskriver avvik fra bestemte referansenivåer, det vil si byggeforskriftene og normale forventninger om tilstand etter slitasje og elde. Rapporten kan omfatte hele bygningen eller bare deler av den.

 

Boligsalgsrapport

Boligsalgsrapport fra Norsk takst er basert på NS 3600 – Norsk Standard for teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig. Rapporten gir en grundig gjennomgang med informasjon om tilstanden til boligen.

I en Boligsalgsrapport legges det spesiell vekt på de byggetekniske forholdene som er særlig relevante ved eierskifte. På den måten kan misforståelser unngås, og konflikter forebygges. Rapporten erstatter ikke selgerens opplysningsplikt eller kjøperens plikt til selv å undersøke boligen, men er et dokument som øker begge parters trygghet.

Boligsalgsrapporten gir en beskrivelse og vurdering av byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert og som normalt har betydning ved eierskifte. Rapporten gir således systematisk og grundig informasjon om de viktige forholdene ved en bolig. For enkel lesbarhet har rapporten et sammendrag med oversikt over de viktigste forholdene ved boligen og en hoveddel hvor alle kontrollpunkter fremgår. Det blir utført visuelle observasjoner, og inspeksjon på lett tilgjengelige deler av konstruksjonen.

 

Ønsker du mer informasjon om pris ?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.